АктуелностиВести

Конкурс “Дигитални час”

Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је Наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час“ у школској 2018/2019. години, чији је циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употреба информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа.
Тим наставника и учитеља који чине: Јелена Лисинац, професор биологије; Славка Чичковић, професор разредне наставе; ВеснаСтојановић, професор разредне наставе и Драгана Цукић, професор српског језика и књижевности; пријавиле су на овај конкурс пројекат – „Мирисна башта“ и освојиле ТРЕЋУ НАГРАДУ.
Циљ целокупног пројекта је развој еколошке свести подстицањем изучавања и разумевања биодиверзитета у непосредном окружењу и сарадња међу ученицима. Пројекат би требало да буде подстицај и осталим ученицима да приступе уређењу школског дворишта и да се одговорно понашају према природи у свом окружењу а и шире.
Желеле смо да код својих ученика у што већој мери развијемо вештине 21. века, да их мотивишемо и ангажујемо, подстакнемо код њих одговорност према сопственом и доживотном учењу. Трудиле смо се да своју наставу проширимо и изван учионице, укључујући у њу разне облике неформалног и информалног учења и, наравно, пратећи националне програме у развоју образовања – кроз електронско учење.
Захваљујући нашем ангажовању на пољу иновација у настави нашле смо се у групи оних наставника који успешно користе информационе и комуникационе технологије у настави и који су креативни у раду о чему сведочи ова награда.